Franska polynesien

Båtluffa i Franska Polynesien är en given succé. Detta är en av de vackraste och romantiska destinationer i världen. Halvvägs mellan Australien och Sydamerika ligger Franska Polynesien som är ett franska utomeuropeiskt kollektiv i södra Stilla havet. Mest känd för ön Tahiti. Franska Polynesien är en konstellation av mer än hundrafemton vulkaniska och korallöar samt atoller.

Öarna i Franska Polynesien är grupperade i fem grupper, vilka är Society öarna, Tuamotu skärgården, Gambier öarna, Marquesas-öarna, och Tubuai öar. Med sin bergiga och frodiga vegetation har varje ö i Franska Polynesien sin egen unika stil och charm. Skönhet och lugn möter fantastika sevärdheter och traditionella Tahitiska människor.

Att båtluffa är ett enastående sätt att uppleva och utforska Franska Polynesien. Förutom Tahiti rekommenderas även dessa platser. En karta över öarna hittar du på sidan: Franska Polynesien Karta

Bora Bora

Placerad 240 kilometer nordväst om Tahiti och 4000 kilometer söder om Hawaii ligger en av de mest kända ön i Polynesien, Bora Bora. Grönskande tropiska växter, vita sandstränder, kristallklara laguner och turkost vatten gör Bora Bora till en fantastisk paradis-ö värd att besöka då ni båtluffar i Franska Polynesien.

Moorea

Cirka 17 kilometer nordväst om Tahiti ligger Moorea som ingår i ö-gruppen Sällskapsöarna (Society Islands på engelska). Moorea är berikat med flera myter. Enligt legenden övergavs en ödla med gyllene hud av sin mänskliga föräldrar och blev strandsatt på Emeho revet. Då förvandlade gudarna denna ödla till ön.

Hitta dessa öar och fler platser på sidan med karta över Franska Polynesien

Länktips om Franska Polynesien

Resa till Franska Polynesien

Reseguiden.se
Seat24
www.boraboraisland.com

Billigt boende i Franska Polynesien

Hostel World

Vilka vaccin behöver jag ta innan jag åker?

Vaccinationsrekommendationer för Franska Polynesien

Färjor i Franska Polynesien

Färja mellan Papeete och Moorea