Thailand

Thailands vackra öar med sina underbara korallformationer och vita sandstränder kommer att göra båtluffning till en oförglömlig upplevelse. De flesta av öarna är belägna i södra delen av Thailand och det finns många program som gör att du kan resa från en exotisk ö till en annan. Ko Samui, Ko Tao, Krabi, Ko Muk är några av de öar som du inte får missa.

Ko Samui

Många resenärer börjar på Ko Samui, eftersom det är den enda ön med en flygplats eller på grund av färjorna från fastlandet går ganska ofta dit. Big Buddha är Samuis populäraste attraktion, The Big Buddha byggdes 1972 av det lokala samhället för att ge besökare en plats att betala avseende Herren Buddha. Detta monumentala landmärke ligger på öns norra strand.

Koh Pha Ngan

Koh Pha Ngan har ett rykte för sina ”full moon parties” som består av tusentals resenärer som träffas på Haad Rin Nok strand för att dansa. Även om detta inte är din grej, finns här många vackra stränder, stora strövområden, båt turer, fisketurer och trevliga bagerier. Det är lättåtkomligt och inte speciellt dyrt från Ko Samui med höghastighetståg färjor och katamaraner. Resan tar cirka 30 minuter. Mer information hittar du på sidorna www.lomprayah.com och www.seatrandiscovery.com. Alternativt kan du också ta buss eller tåg / färja kombinationer från Bangkok genom samma företag eller resa från Koh Tao.

Koh Tao

Även om dykning är den huvudsakliga verksamheten på Koh Tao kan du också åka vattenskidor, wake board, paddla kajak eller ta seglingslektioner här. Mountainbike och bergsklättring är också populära sysselsättningar på ön.

Om du tycker du behöver för att bli av med de extra kilona eller vill hålla i formen kan du ta Thai boxning lektioner eller gå med i Fight Club. Sightseeing och sevärdheter till max. Det är värt alla ansträngningar för att komma dit.

Billigt boende i Thailand

Vandrarhem i Thailand

Andra bra sidor

Allmänt om Thailand

Thailand guide - Thailand guide med hotell, fakta, artiklar, historia, resetips och mycket mer.