Indonesien

Indonesien består av cirka 17.500 öar! Öarna erbjuder en imponerande mångfald av landskap och kultur. Sedan länge har resenärer upplevt sevärdheterna i indonesiens skärgårdslandskap. Båtluffa i Indonesien och upplev den magnifika naturen på egen hand!

Båtar finns lättillgängligt och till låga priser för att underlätta båtluffandet i Indonesien. Riaus skärgård erbjuder många små öar som ligger nära varandra med lättillgängliga båtar i Tanjung Pinang. Riau är lätt att nå med båt från Singapore, från Pekanbaru på Sumatra eller från Pontianak i västra Kalimantan. Floderna är fulla av vrak från andra världskrigets fartyg. Riau rekommenderas också som destination för dykare och korallentusiaster.

Pulau Peucang och Pulau Panaitan är en del av ett naturreservat väster om Java. De spektakulära undervattenklipporna Tanjung Layar är en kort båtfärd från Peucang. Kepulauan Seribu (tusen öar) är en grupp av 110 öar i Jakartas bukt, lätt nås från Jakarta med båt eller flygplan. Flera öar, utvecklades som turistorter och har fågel eller marina naturreservat. Komodo har hårda korallreven i klart varmt vatten i norr, medan de södra svalare vattnen från djupa Indiska oceanen ofta besöks av valar, valhajar och gillar. Alla dessa platser passar utmärkt som besök för båtluffare Norra Sulawesi har massor av motorbåtar och segelbåtar för uthyrning. Malaku har nästan ett tusen öar med magnifik undervattensbuller reserver. Dessa är favoritställen för marina entusiaster.

Lore Kalamata är tillgänglig från Palù, Central Sulawesi att Kulawi eller Gimpu, till fots med guider. Lowland och berg, skogar, vattendrag, djur som anoa, babi rusa, svarta makaker finns alla i denna region. Det finns också intressanta antika stenstrukturer i dalarna. En båttur genom Alas River till Gunung Leuser med glimt av av Indonesiens enorma djurliv. Båtluffa i Indonesien antingen genom att boka en båtluffartur med guide eller boka en båt och själv segla ut till de mer avlägsna öarna.

Passa också på att besöka paradisön Bali med dess gästvänliga människor och underbara natur. Bali får varje år flera miljoner turister som besöker orter som Kuta, Nusa Dua och Ubud. Även om det ligger långt från Sverige så går det att hitta billiga flyg Bali om man är ute i god tid. Ett trevligt sätt att besöka ön är att till exempel hyra hus i Ubud.

Billigt boende i Indonesien

Vandrarhem i Indonesien

Andra bra sidor

Allmänt om Indonesien